Bonhoeffer-elokuva herätti keskustelua kristillisen nationalismin vaaroista
Valokeilassa

Bonhoeffer-elokuva herätti keskustelua kristillisen nationalismin vaaroista

Holokaustin päättymisestä on tänä vuonna kulunut 80 vuotta. Joitain viikkoja ennen toisen maailmansodan loppua saksalainen pastori Dietrich Bonhoeffer kuoli keskitysleirillä. Bonhoeffer on myös Angel Studiosin uutuuselokuvan Bonhoeffer: Pastor. Spy. Assassin. päähenkilö.

Elokuva Bonhoeffer: Pastor. Spy. Assassin. on herättänyt paljon kritiikkiä ja nostanut huomion kohteeksi kristittyjen suhteen väkivaltaan. Tarina seuraa elämäkerranomaisesti luterilaisen papin ja vastarintataistelijan, Dietrich Bonhoefferin, tarinan eri vaiheita. Elokuva alkaa vuodesta 1914, kun Dietrich on lapsi ja leikkii piilosta sisarustensa kanssa. Piileskely asetetaan kerronnalliseen suhteeseen tulevan ”vakoojuuden” kanssa.

New York Cityn afroamerikkalaisessa seurakunnassa Bonhoeffer löytää henkilökohtaisen uskon ”kuolleen uskonnon” sijaan. Juoneen punotaan myös ilmeisen keksittyjä antirasistisia elementtejä, kun Bonhoeffer yrittää puolustaa mustaa opiskelutoveriaan rotusorrolta. Tämä toimii pohjustuksena alkavalle holokaustille.

Laadukas verkkojournalismi vaatii resursseja. Vain 6,9 € kuukaudessa saat Sanansaattajan verkkojutut luettaviksesi ja tuet kristillisiä kirjoittajia.

Bonhoeffer: Pastor. Spy. Assassin.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Todd Komarnicki

Genre: elämäkertadraama

Kesto: 2h 15min

Tuotantovuosi: 2024

Ensi-iltaan 28.3.